Grillade nötfärsjärpar med fetaost och bakad spetskål

Svårighetsgrad: Lätt

Det är något med grillad färs, tycker det är såå gott!

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 30 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Nötfärs
  • 100 g Fetaost
  • 1 st Spetskål
  • 50 g Smör
  • 1 tsk Torkad chipotle
  • 0.5 st Gurka
  • 50 g Fetaost
  • 2 dl Grekisk yoghurt
  • 1 st Vitlök
  • 2 krm Salt & Peppar

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

Tillagnning

1.
Blanda nötfärs med smulad fetaost och forma till järpar.
2.
Grilla järparna tills de är genomstekta.
3.
Dela spetskålen och baka i ugn tills den är mjuk.
4.
Blanda smör med chipotlepulver och bred över den varma spetskålen.
5.
Skär gurka och blanda med fetaost till en sallad.
6.
Baka vitlöksklyftan och blanda med yoghurt till en kall sås.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Mandolin 3 blad

Annons

Stripe smörkniv

Annons

Köttfärshackare

Annons

Ostskärare

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från gladjeformat

30 Minuter

Grillad fläsksida med ris och teriyakysås

10 Minuter

Stekt Gnocchi, halloumi och blomkål

30 Minuter

Sommargrill med flankstek, chorizo och ostfyllda padrones

15 Minuter

Tortillapizza med chèvrefärskost och halloumi

Recensioner av​ receptet Grillade nötfärsjärpar med fetaost och bakad spetskål

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!