Grillade nötfärsjärpar med fetaost och bakad spetskål
Svårighetsgrad: Lätt
Det är något med grillad färs, tycker det är såå gott!
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 400 g Nötfärs
- 100 g Fetaost
- 1 st Spetskål
- 50 g Smör
- 1 tsk Torkad chipotle
- 0.5 st Gurka
- 50 g Fetaost
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 1 st Vitlök
- 2 krm Salt & Peppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Tillagnning
1.
Blanda nötfärs med smulad fetaost och forma till järpar.
2.
Grilla järparna tills de är genomstekta.
3.
Dela spetskålen och baka i ugn tills den är mjuk.
4.
Blanda smör med chipotlepulver och bred över den varma spetskålen.
5.
Skär gurka och blanda med fetaost till en sallad.
6.
Baka vitlöksklyftan och blanda med yoghurt till en kall sås.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Grillade nötfärsjärpar med fetaost och bakad spetskål
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?