Grillad aubergine på labneh med mynta och citron
Svårighetsgrad: Lätt
Sommarens insikt: allt smakar godare med olivolja, citron och salt. Punkt. Grillad aubergine på labneh, som är gjord på getmjölk och smakar lite som färsk getost för er som inte testat än. Krämigt och fräscht. Perfekt som förrätt eller tillbehör till grillen.
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- Ingredienser
- 1 st Aubergine
- 8 st Labneh
- 0.5 st Röd Chili
- 1 knippe Mynta
- 0.25 st Citron
- 2 msk Olivolja
- 1 krm Salt
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Skiva auberginen i tjocka skivor. Smörj in med olivolja och salt. Låt stå i 5-10 minuter.
2.
Hacka chili och mynta.
3.
Lägg auberginen på grillen och grilla i cirka 4-5 minuter på varje sida.
4.
Pressa ut labneh på en tallrik.
5.
Toppa med aubergine, mynta, chili, citron, olivolja och salt.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Labneh gjord på getmjölk smakar lite som färsk getost och ger en krämig och fräsch touch till rätten.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Grillad aubergine på labneh med mynta och citron
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?