Gin och Tonic med Basilika

Svårighetsgrad: Lätt

En frisk och örtig variation på klassikern där gurka och färsk basilika lyfter fram de botaniska tonerna i ginen. Perfekt svalkande för varma dagar eller som aperitif.

Förberedelse: 1 Minuter

Tillagningstid: 1 Minuter

356 betyg

Ingredienser

1 portioner
  • Drink
  • 5 cl Gin
  • 10 cl Tonic
  • 2 skivor Gurka
  • 2 blad Basilika

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Fyll ett highball glas eller vinglas med is.
2.
Lägg i gurkskivorna och basilikan. Muddla lätt med en sked för att släppa smakerna (pressa försiktigt och mosa inte).
3.
Häll på gin och fyll upp med tonic.
4.
Rör försiktigt och toppa eventuellt med ett stänk citron för extra fräschör.
5.
Garnera med ett extra basilikablad och en gurkskiva på kanten.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Använd en torr gin med örtiga eller citrusiga toner. Vill du förstärka gurksmaken ytterligare? Använd en gurkinfuserad gin som t.ex. Hendrick’s.

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

DH 450 Dehydrator

Annons

Måttsats 4 st

Annons

Mandolin Skivar & Strimlar

Annons

Måttbägare i Glas 0,5 liter

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

Här var det tomt!

Populära recept från yummie

Espresso Martini

1 Minuter

Negroni

3 Minuter

Whiskey Sour

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

  • Pasta av Kalle
  • Sexigt av Gordon
  • Hungrigt av Tareq
  • Till långhylsor av Struten

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Du behöver logga in för att skapa recept