
Gin och Tonic med Basilika
Svårighetsgrad: Lätt
En frisk och örtig variation på klassikern där gurka och färsk basilika lyfter fram de botaniska tonerna i ginen. Perfekt svalkande för varma dagar eller som aperitif.
Förberedelse: 1 Minuter
Tillagningstid: 1 Minuter
356 betyg
Ingredienser
1 portioner
- Drink
- 5 cl Gin
- 10 cl Tonic
- 2 skivor Gurka
- 2 blad Basilika
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Fyll ett highball glas eller vinglas med is.
2.
Lägg i gurkskivorna och basilikan. Muddla lätt med en sked för att släppa smakerna (pressa försiktigt och mosa inte).
3.
Häll på gin och fyll upp med tonic.
4.
Rör försiktigt och toppa eventuellt med ett stänk citron för extra fräschör.
5.
Garnera med ett extra basilikablad och en gurkskiva på kanten.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Använd en torr gin med örtiga eller citrusiga toner. Vill du förstärka gurksmaken ytterligare? Använd en gurkinfuserad gin som t.ex. Hendrick’s.
Har du tillagat denna rätt?
Betygsätt detta recept
Usch, det här gillade jag inte alls..
Se alla 56 kommentarer
Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept
Betyg & Frågeställningar
Karl Åhgren den 10 Januari
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gilla kommentar / Svara
Karl Åhgren den 10 Januari
Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?
Gilla kommentar / Svara