Friterade potatiskroketter med manchego och sambalmajo
Svårighetsgrad: Lätt
Perfekt fredagsmat med typ noll ansträngning. Friterade potatiskroketter med riven manchego och rester av veckans friterade chips och kapris. Krispigt, fett, snabblagat, salt. Dippa. Perfekt! Trevlig helg
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 15 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 8 st Potatiskroketter
- 30 g Manchego
- 20 g Potatischips
- 1 msk Kapris
- 2 st Vitlökskorv
- 4 st Fefferoni
- 4 skivor Saltgurka
- 1 dl Majonnäs
- 1 tsk Sambal Oelek
- 1 msk Örtolja
- 1 st Salladslök
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Fritera potatiskroketterna enligt anvisning på förpackningen.
2.
Riv manchego och strö över de nyfriterade kroketterna.
3.
Toppa med friterade chips och kapris.
4.
Stek vitlökskorven tills den är genomvarm och har fin yta.
5.
Lägg upp fefferoni och skivor av saltgurka på ett fat.
6.
Blanda majonnäs med sambal oelek och örtolja till en sambalmajo.
7.
Strö över finhackad salladslök på sambalmajon.
8.
Servera allt tillsammans och dippa kroketterna i sambalmajon.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Använd rester av chips och kapris för extra crunch och smak. Dippa allt i sambalmajon för bästa upplevelse!
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Friterade potatiskroketter med manchego och sambalmajo
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?