Friterad kycklingmacka med Nduja ostsås och syrlig fänkål
Svårighetsgrad: Medel
En krispig och saftig kycklingmacka som tar comfort food till nästa nivå. Perfekt balans mellan textur och smak som garanterat gör dig mätt och nöjd.
Förberedelse: 12 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- Ingredienser
- 2 dl Vetemjöl
- 2 dl Panko
- 2 dl Grädde
- 200 g Hamburgercheddar
- 50 g Nduja
- 2 st Kycklinglårfile
- 1 st Ägg
- 2 st Levain
- 25 g Smör
- 2 msk Olivolja
- 1 st Citron
- 0.5 st Fänkål
- 7 dl Frityrolja
- 1 knippe Gräslök
- 1 tsk Salt & Peppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
Så gör du
1.
Banka ut kycklingen och panera den i mjöl, ägg och till sist panko.
2.
Skiva fänkålen tunt med en mandolin. Ner med det i en skål och blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
3.
Koka upp grädde i en kastrull. Sänk värmen och vispa ner osten. Smaka av såsen med lite salt.
4.
Stek brödskivorna i smör tills de fått en fin gyllenbrun yta.
5.
Fritera kycklingen krispig på cirka 180 grader. Låt rinna av på lite hushållspapper.
6.
Bre på ett lager Nduja på brödet, lägg på kycklingen, häll över ostsåsen och toppa med fänkålen + lite finhackad gröslök.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Låt köttet vila i rumstemperatur 30 minuter före tillagning för jämnare resultat.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Friterad kycklingmacka med Nduja ostsås och syrlig fänkål
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?