Friterad kyckling med het gochujang och sesamdressing
Svårighetsgrad: Medel
Comfortfood när den är som bäst!
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- Kyckling
- 500 g Kycklinglårfile
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Malen ingefära
- 1 dl Maizena
- 1 dl Vetemjöl
- 1 st Ägg
- 2 dl Neutral olja
- Gochujangsås
- 3 msk Gochujang
- 1 msk Honung
- 1 msk Risvinäger
- 2 msk Japansk Soja
- 1 st Vitlöksklyftor
- Sesamdressing
- 3 msk Japansk Majonnäs
- 1 msk Japansk Soja
- 1 tsk Sesamolja
- 1 msk Rostade sesamfrön
- 1 tsk Risvinäger
- 1 tsk Socker
- Till Servering
- 3 dl Ris
- 200 g Spetskål
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2.
Strimla spetskål och blanda till en sallad.
3.
Värm olja i en kastrull till 180°C.
4.
Fritera kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
5.
Blanda gochujang och sesamdressing till en sås.
6.
Servera kycklingen med ris, spetskålssallad och ringla över teriakymajonnäs.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Dubbel-fritera kycklingen om du vill ha den extra krispig: fritera först snabbt på 160°C, låt vila och fritera sen igen på 190°C i slutet. Och fuska inte med gochujang, det är hela grejen.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Friterad kyckling med het gochujang och sesamdressing
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?