Friterad kyckling med het gochujang och sesamdressing

Svårighetsgrad: Medel

Comfortfood när den är som bäst!

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 20 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • Kyckling
  • 500 g Kycklinglårfile
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Malen ingefära
  • 1 dl Maizena
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 2 dl Neutral olja
  • Gochujangsås
  • 3 msk Gochujang
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Risvinäger
  • 2 msk Japansk Soja
  • 1 st Vitlöksklyftor
  • Sesamdressing
  • 3 msk Japansk Majonnäs
  • 1 msk Japansk Soja
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 msk Rostade sesamfrön
  • 1 tsk Risvinäger
  • 1 tsk Socker
  • Till Servering
  • 3 dl Ris
  • 200 g Spetskål

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2.
Strimla spetskål och blanda till en sallad.
3.
Värm olja i en kastrull till 180°C.
4.
Fritera kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
5.
Blanda gochujang och sesamdressing till en sås.
6.
Servera kycklingen med ris, spetskålssallad och ringla över teriakymajonnäs.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Dubbel-fritera kycklingen om du vill ha den extra krispig: fritera först snabbt på 160°C, låt vila och fritera sen igen på 190°C i slutet. Och fuska inte med gochujang, det är hela grejen.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Twergi salt- och pepparkvarn 23 cm

Annons

Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

Annons

Copenhagen kryddkvarn 10,5 cm

Annons

Kryddburk med kork 150 ml

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från gladjeformat

30 Minuter

Grillad fläsksida med ris och teriyakysås

10 Minuter

Stekt Gnocchi, halloumi och blomkål

30 Minuter

Sommargrill med flankstek, chorizo och ostfyllda padrones

15 Minuter

Tortillapizza med chèvrefärskost och halloumi

Recensioner av​ receptet Friterad kyckling med het gochujang och sesamdressing

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!