Fänkål och salsicciapasta
Svårighetsgrad: Medel
Den här är sååsååå god!
Förberedelse: 15 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
3 portioner
- 1 paket Parmesansås
- 400 g Salsicciafärs
- 1 st Fänkål
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Fänkålsfrö
- 2 dl Vitt vin
- 1 st Citron
- 330 g Pasta
- 0.5 dl Parmesan
- 1 msk Olivolja
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Skiva fänkålen och hacka vitlöken.
2.
Hetta upp olivolja i en panna och stek salsicciafärsen riktigt krispig.
3.
Tillsätt fänkål, vitlök och fänkålsfrön. Låt steka med en stund.
4.
Häll i vinet och låt reducera till hälften.
5.
Tillsätt parmesansåsen, blanda runt och smaka av med salt och peppar.
6.
Lägg i den färdigkokta pastan, riv över 1 tsk citroncest och blanda runt ordentligt.
7.
Smaka av med svartpeppar och pressad citronsaft.
8.
Servera och toppa med tunt skuren fänkålsblast och finriven parmesanost.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Toppa med extra fänkålsblast för crunch och parmesan för extra smak.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Fänkål och salsicciapasta
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?