Falukorv med Stuvade Makaroner

Svårighetsgrad: Lätt

Nej men är detta kanske världens godaste vardagsrätt? Ett snabbt och enkelt recept på Falukorv med Stuvade Makaroner där parmesan lyfter makaronerna till nya höjder.

Förberedelse: 5 Minuter

Tillagningstid: 25 Minuter

356 betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g Falukorv
  • 10 dl Mjölk
  • 5 dl Ideal Makaroner
  • 1 krm Muskot
  • 1 dl Parmesan
  • 2 msk Smör

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

Stuvade Makaroner

1.
Koka upp mjölken
2.
Lägg i makaronerna och sjud under omrörning i ca 20-25 minuter till makaronerna är mjuka och stärkelsen släppt och skapat en slät och tjock sås.
3.
Blanda i riven parmesan, en klick smör och smaka av med riven muskot och salt och peppar.

Falukorv

1.
Skär falukorven i skivor i önskad tjocklek.
2.
Lägg ett litet snitt i falukorvskanten för att förhindra att korven böjer sig.
3.
Stek i smör tills du uppnått önskad färg.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Har du tillagat denna rätt?

Betygsätt detta recept

Usch, det här gillade jag inte alls..

Se alla 56 kommentarer

Vi rekommenderar dessa produkter till detta recept

Annons

Mjölkkanna rostfritt stål 350 ml

Annons

Houcho Gyoto kockkniv

Annons

Gourmet Fint Rivjärn

Annons

Premium Classic zestjärn

Gillade du receptet?

Här ska jag hitta på en bra text.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

10 Minuter

Vinbärssylt med vanilj och citron

20 Minuter

Tant Ullas Vinbärssnittar

25 Minuter

Sotad Pilgrimsmussla med Stuvad Majs

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Betyg & Frågeställningar

Karl Åhgren den 10 Januari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gilla kommentar / Svara

Karl Åhgren den 10 Januari

Varför använde du inte Guanciale istället för klassisk svensk bacon?

Gilla kommentar / Svara

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och delar!

Du behöver logga in för att skapa recept