Dumplings på havskräfta med citron och gruyère
Svårighetsgrad: Svår
Helt sjukt bra faktiskt
Förberedelse: 30 Minuter
Tillagningstid: 15 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 200 g Havskräfta
- 1 st Citron
- 2 msk Gräslök
- 30 g Gruyere
- 5 dl Hummerfond
- 2 st Schalottenlök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Salladslök
- 1 msk Brynt Smör
- 1 dl Vatten
- 12 st Gyozaark
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Fyll dumplingsdeg med havskräfta, citron, gräslök och riven gruyère.
2.
Koka upp buljong på hummerfond, schalottenlök, vitlök och citron.
3.
Stek dumplings snabbt i panna i brynt smör så ena sidan får krispig yta.
4.
Tillsätt vatten och sätt på lock för att ånga klart dumplings.
5.
Servera dumplings i buljong och toppa med salladslök.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Stek dumplings i brynt smör för extra smak och krispig yta.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från gladjeformat
Recensioner av receptet Dumplings på havskräfta med citron och gruyère
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?