Dumplings på havskräfta med citron och gruyère

Svårighetsgrad: Svår

Helt sjukt bra faktiskt

Förberedelse: 30 Minuter

Tillagningstid: 15 Minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g Havskräfta
  • 1 st Citron
  • 2 msk Gräslök
  • 30 g Gruyere
  • 5 dl Hummerfond
  • 2 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Salladslök
  • 1 msk Brynt Smör
  • 1 dl Vatten
  • 12 st Gyozaark

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Fyll dumplingsdeg med havskräfta, citron, gräslök och riven gruyère.
2.
Koka upp buljong på hummerfond, schalottenlök, vitlök och citron.
3.
Stek dumplings snabbt i panna i brynt smör så ena sidan får krispig yta.
4.
Tillsätt vatten och sätt på lock för att ånga klart dumplings.
5.
Servera dumplings i buljong och toppa med salladslök.

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Stek dumplings i brynt smör för extra smak och krispig yta.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Caseus CK40 ostknivset

Annons

Skaldjurstång

Annons

Steely fruktkniv

Annons

ED6 Dehydrator

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från gladjeformat

30 Minuter

Grillad fläsksida med ris och teriyakysås

10 Minuter

Stekt Gnocchi, halloumi och blomkål

30 Minuter

Sommargrill med flankstek, chorizo och ostfyllda padrones

15 Minuter

Tortillapizza med chèvrefärskost och halloumi

Recensioner av​ receptet Dumplings på havskräfta med citron och gruyère

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!