Dragonkyckling med ris

Svårighetsgrad: Medel

Dragonkyckling med ris är en riktig vardagsfavorit som går hem hos både stora och små. Den krämiga dragonsåsen gör kycklingen extra saftig och serveras gärna med ris.

Förberedelse: 20 Minuter

Tillagningstid: 60 Minuter

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg Kycklingbröst
  • 1 st Gul Lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 5 dl Grädde
  • 2 dl Smetana
  • 2 msk Dijonsenap
  • 150 g Cornichoner
  • 100 g Svarta Oliver
  • 150 g Champinjoner
  • 1 kruka Dragon
  • 2 msk Lantbuljong
  • 0.5 st Citron
  • 2 nypa Salt
  • 2 nypa Svartpeppar

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Skär kycklingbrösten i mindre bitar. Dela champinjonerna i kvartar, hacka gul lök och vitlök fint. Riv zesten från citronen och pressa ut saften. Finhacka dragonbladen (spara några hela till garnering om du vill).
2.
Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör och lite olivolja. Stek kycklingen på hög värme tills den fått fin yta runt om. Salta lätt.
3.
Sänk värmen något. Lägg i den hackade löken och fräs med kycklingen i någon minut. Vänd ner champinjonerna och låt dem "svettas" tills de börjar släppa vätska. Lägg även i vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
4.
Tillsätt dijonsenap, lantbuljong, dragon, citronzest och saft. Rör om så allt blandas. Häll på grädde och smetana. Låt det hela koka upp.
5.
Sänk värmen och låt grytan småputtra i cirka 10–15 minuter, tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
6.
Rör ner cornichoner och svarta oliver precis innan servering. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer citron om du vill ha extra syra.
7.
Servera dragonkycklingen med nykokt ris

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Låt champinjonerna stekas ordentligt utan lock så att de släpper vätska och får smak och snåla inte med dragonen, det är den som lyfter hela rätten!

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Gourmet grovt rivjärn 31 cm

Annons

Gourmet Whip Sifon för varmt och kallt 0,5L

Annons

Pro le blanc filé / köttkniv 20 cm

Annons

NI GNM-07 Grönsakskniv oriental 15 cm

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Jag älskar prylar, har en svaghet för husman och det har mina hundar också. Tyvärr har jag som vana att använda inspiration före instruktion och det har gjort att jag ofta låter känslan, snarare än smaken styra vägen.

I matväg lagar jag det mesta förutom banan, men mår som bäst när grillen är igång och doften av brynt smör, dill och något välstekt ligger i luften.

Populära recept från Kalle

25 Minuter

Falukorv med senapsstuvad vitkål

60 Minuter

Pasta i krämig tomatsås

60 Minuter

Krämig Tomatsås

40 Minuter

Smashad Potatissallad med Parmesankräm

Recensioner av​ receptet Dragonkyckling med ris

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!