Coupe glace au four utan kaka
Svårighetsgrad: Medel
En glace au four inspirerad efterrätt fast utan kakan, alltså bara glass, bär och italiensk maräng. Så tjusigt och gott att jag vill grina!
Förberedelse: 25 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
5 portioner
- 1 paket Vaniljglass
- 2 paket Björnbär
- 4 st Äggvita
- 0.5 dl Vatten
- 2.25 dl Socker
- 1 msk Citronjuice
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Värm hälften av björnbären på medel eller låg värme i en kastrull. Mosa dem något och låt svalna helt medan du gör marängen.
2.
Värm vatten och socker till 121 grader. När den börjar närma sig kan du vispa äggvitorna till ett hårt skum, cirka 5 minuter.
3.
Häll sockerlagen i äggvitorna i en tunn stråle medan du vispar med elvispen. Fortsätt vispa tills marängen är kall och vispa ner citronsaft under tiden.
4.
Grunda din glasskupa med vaniljglass, lägg därefter över en matsked av de tinade björnbären och toppa med 2 till 3 färska björnbär.
5.
Spritsa ut marängen över hela coupen och bränn av den med gasbrännare. Ät direkt.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Ska du göra till fler personer hade jag förberett glassen i kuporna och haft dem stående i frysen fram till servering.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Coupe glace au four utan kaka
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?