Conchiglioni med krämig sås på pumpa
Svårighetsgrad: Medel
Kan vara höstens pasta. Pumpan är i säsong, så passa på o prova!
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 30 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- Ingredienser
- 300 g Conchiglioni
- 400 g Butternutpumpa
- 2 st Schalottenlök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 0.5 l Grönsaksbuljong
- 250 g Ricotta
- 1 kruka Basilika
- 50 g Parmesan
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Skär pumpan i kuber, hacka vitlök och schalottenlök.
3.
Fräs löken i en stekpanna på medelhög värme.
4.
Tillsätt pumpan och sautera.
5.
Tillsätt salt, peppar och grönsaksbuljong, lite i taget.
6.
När pumpan blivit mjuk, mosa med en gaffel.
7.
Tillsätt ricotta och fortsätt sjud på lägre värme.
8.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
9.
Blanda pastan och pastavatten i pumpasåsen.
10.
Lägg över allt i en ugnsform och toppa med finriven parmesan och basilika.
11.
Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter.
12.
Servera!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Pumpan är i säsong, så passa på o prova!
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Conchiglioni med krämig sås på pumpa
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?