CACIO E PEPE
Svårighetsgrad: Lätt
En välsmakande pastarätt som kombinerar traditionella tekniker med moderna smaker. Enkel att göra men imponerande nog för gäster.
Förberedelse: 5 Minuter
Tillagningstid: 13 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 200 g Pasta
- 0.5 dl Pecorino
- 0.5 dl Parmesan
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Salt & Peppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2.
Riv ner pecorino och parmesan i en skål.
3.
Tillsätt lite av pastavattnet.
4.
I en stekpanna, i med lite olivolja och nymalen svartpeppar.
5.
När svartpepparn börjar dofta häller du i ostsåsen.
6.
Ner med pastan i såsen.
7.
Blanda ihop.
8.
Servera med extra ost + lite mer svartpeppar!
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Koka pastan al dente och spara lite pastakoket för att tunna ut såsen om behövs.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet CACIO E PEPE
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?