CACIO E PEPE

Svårighetsgrad: Lätt

En välsmakande pastarätt som kombinerar traditionella tekniker med moderna smaker. Enkel att göra men imponerande nog för gäster.

Förberedelse: 5 Minuter

Tillagningstid: 13 Minuter

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g Pasta
  • 0.5 dl Pecorino
  • 0.5 dl Parmesan
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt & Peppar

Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.

Så gör du

1.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2.
Riv ner pecorino och parmesan i en skål.
3.
Tillsätt lite av pastavattnet.
4.
I en stekpanna, i med lite olivolja och nymalen svartpeppar.
5.
När svartpepparn börjar dofta häller du i ostsåsen.
6.
Ner med pastan i såsen.
7.
Blanda ihop.
8.
Servera med extra ost + lite mer svartpeppar!

Kreatörens bästa tips för att lyckas

Koka pastan al dente och spara lite pastakoket för att tunna ut såsen om behövs.

Har du tillagat denna rätt?

Berätta för kreatören vad du tyckte

Produkter vi på Yummie rekommenderar

Annons

Classic Zester Premium Softgrip

Annons

Pastamaskin Atlas 180 Original

Annons

Grand Cru oljesprayflaska 14 cl

Annons

Premium Classic zestjärn

Få inspiration från liknande kreatörer

Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.

Kort om kreatören

Populära recept från Alfredlind

30 Minuter

Conchiglioni med krämig sås på pumpa

25 Minuter

Korean fried chicken

20 Minuter

Ajvar-pasta med Guanciale

25 Minuter

Risotto alla puttanesca

Recensioner av​ receptet CACIO E PEPE

Det är alltid trevligt med ärlig feedback

Betygsätt!

Ställ en fråga till kreatören

Andra som sparat detta recept

I sina kokböcker

Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?

Dags att bli viral?

Vad kul! Vi har nämligen skapat ett format som du enkelt kopierar och klistrar in!

Kopierat!

Är du säker på att du vill ta bort ditt recept? Vi gillade det verkligen...

Men hey, du är alltid välkommen tillbaka med nya godbitar!