Biffsallad inspirerad av Vendela
Svårighetsgrad: Medel
Biffsallad helt och hållet inspirerad av otroliga Vendela Who
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 10 Minuter
Ingredienser
2 portioner
- 1 skivor Ryggbiff
- 250 g Grönsallad
- 1 knippe Koriander
- 1 knippe Mynta
- 0.5 st Gurka
- 0.5 st Rödlök
- 1 st Röd Chili
- Nouc Cham-ish dressing
- 1 st Lime
- 0.5 dl Asiatisk fisksås
- 1 msk Palmsocker
- 2 st Torkade chilifrukter
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Lägg grönsalladen i ett isbad.
2.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Låt palmsockret lösas upp medan du gör resten.
3.
Gröp ur kärnhuset ur gurkan och skär i tärningar. Skiva rödlök och chili tunt.
4.
Plocka upp salladen ur isbadet och lägg ner rödlöken. Detta gör rödlöken mildare i smaken.
5.
Torka salladen, antingen med salladsslunga eller genom att lägga ut den på en kökshandduk och klappa den torr.
6.
Hacka salladen grovt och lägg ut på ett fat följt av gurka och rödlök. Hacka mynta och koriander och strö över.
7.
Salta köttet runt om och hetta upp olja i en panna. Stek köttet till rare och tillsätt en klick smör när du vänder köttet. Skåra fettkappan för att undvika att den böjer sig.
8.
Låt köttet vila innan du skivar det tunt mot fibrerna. Strö lite flingsalt över.
9.
Lägg köttet ovanpå salladen och häll över hälften av dressingen. Servera och tillsätt mer dressing om så önskas.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Att lägga rödlöken i isbadet med salladen gör den mildare. Skåra fettkappan på köttet för att undvika att det böjer sig vid stekning.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Beasmaod
Recensioner av receptet Biffsallad inspirerad av Vendela
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?