Asiatiska nötfärsbiffar med hoisinsås
Svårighetsgrad: Medel
Asiatiska nötfärsbiffar med hoisinsås! Lycka till, smaklig måltid!
Förberedelse: 20 Minuter
Tillagningstid: 25 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- För biffarna
- 800 g Nötfärs
- 1 st Ägg
- 1 bitar Ingefära
- 1 st Röd Chili
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Lime
- 1 kruka Koriander
- 1 msk Asiatisk fisksås
- 1 msk Sesamolja
- 0.5 msk Soja
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 msk Neutral olja
- Såsen
- 4 msk Hoisinsås
- 1 msk Vatten
- 1 st Lime
- 1 tsk Honung
- 1 tsk Sesamolja
- För servering
- 4 st Ris
- 1 knippe Vårlök
- 1 kruka Koriander
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Riv eller finhacka ingefära, vitlök och chili.
2.
Blanda med nötfärs tillsammans med hackad vårlök, ägg, fisksås, sesamolja, soja, saft från 1 lime, salt och peppar.
3.
Gör ett litet stekprov och smaka av om du vill justera kryddningen.
4.
Koka upp hoisinsås med vatten, saft från 1 lime, lite honung och lite sesamolja.
5.
Forma färsen till biffar och bryn i lite olja.
6.
Lägg biffarna i en form och pensla hoisinsås över och runt biffarna.
7.
Baka i ugnen på 170 grader i cirka 15 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.
8.
Servera med nykokt ris, vårlök och rikligt med koriander.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Gör ett stekprov för att smaka av smeten innan du formar alla biffar.
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Matmedmartin
Recensioner av receptet Asiatiska nötfärsbiffar med hoisinsås
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?