Ajvar-pasta med Guanciale
Svårighetsgrad: Medel
Enkel och god vardagsräddare!
Förberedelse: 10 Minuter
Tillagningstid: 20 Minuter
Ingredienser
4 portioner
- 300 g Pasta
- 200 g Guanciale
- 1 st Gul Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Ajvar
- 3 dl Grädde
- 1 msk Bladpersilja
- 1 dl Parmesan
- 2 msk Olivolja
- 1 krm Salt
- 1 krm Svartpeppar
Observera att recept ibland inte visar vissa ingredienser som smaksättare och kryddor, då kreatören utgår från att du redan har dessa hemma.
Så gör du
1.
Tärna guanciale och finhacka lök och vitlök. Stek guanciale i stekpanna på medelhög värme tills krispig. Plocka ut hälften till topping.
2.
Tillsätt lök till resterande guanciale i pannan tillsammans med lite extra olivolja. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
3.
Tillsätt ajvar till löken, låt fräsa lite innan du häller i grädden. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan, parmesan och bladpersilja.
4.
Servera pastan och toppa med extra guanciale, parmesan, persilja och nymalen svartpeppar.
Kreatörens bästa tips för att lyckas
Produkter vi på Yummie rekommenderar
Få inspiration från liknande kreatörer
Välj och vraka och få inspiration av kreatörer från hela Sverige.
Kort om kreatören
Populära recept från Alfredlind
Recensioner av receptet Ajvar-pasta med Guanciale
Det är alltid trevligt med ärlig feedback
Betygsätt!
Logga in för att lämna ett betyg.
Ställ en fråga till kreatören
Du måste vara inloggad för att ställa en fråga.
Andra som sparat detta recept
I sina kokböcker
Tyvärr har inte detta recept sparats till någon kokbok. Är du den första?